• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення Тижня безпеки дорожнього руху в ДНЗ « Калинка »

Проведення Тижня безпеки дорожнього руху в ДНЗ « Калинка »

2018-11-16

/Files/images/IMG-721f30027fc19bd47247676c7cdad6ca-V.jpg

З 12 по 18 листопада 2018 року в дошкільному навчальному закладі «Калинка » проходив Тиждень безпеки дорожнього руху.

В рамках тижня було виконано всі заплановані заходи.

Вихователь – методист Рябокляч В.П. провела консультації для молодих вихователів по проведенню занять з безпеки руху, також була організована та діяла протягом тижня виставка методичної, художньої літератури та наочних посібників з безпеки дорожнього руху.

Вихователі всіх груп проводили консультації для батьків з безпеки дорожнього руху на тему: «Поведінка дітей на дорозі – відображення наших звичок », знайомили малят із правилами безпеки дорожнього руху за допомогою дидактичних, сюжетно – рольових та рухливих ігор, бесід, моделювання ситуацій та на заняттях. Були проведені заняття з безпеки дорожнього руху за тематикою:

- « Безпека на дорозі – безпека життя»;

- «Живи цікаво та безпечно»;

- «Дитина – пасажир».

У інформаційних куточках для батьків були виставлені пам’ятки із питань безпеки дорожнього та правил надання першої медичної допомоги.

Для вихованців дошкільного закладу була підготовлена та показана лялькова вистава « Азбука дорожнього руху », яку підготували музичні керівники Жиленко О.В. та Отькало В.М.

У середній та старших групах відбулися практичні заняття з пішохідного переходу під час яких діти проходили вулицями міста, закріплювали набуті знання на практиці та спостерігали за перехожими .

Вихованці молодшої групи гралися в рольову гру « Вулиці міста », під час якої практично відпрацьовували правила поведінки на вулиці та правила дорожнього руху для пішоходів.

Для всіх садових груп інструктор з фізкультури Вознюк І.В. підготувала та провела тематичні рухливі ігри з казковими героями, які показували свої знання з безпеки дорожнього руху.

Також , як підсумок тижня знань безпеки дорожнього руху у всіх вікових групах були проведені бесіди по засвоєнню набутих знань, де діти показали гарні результати. Вихованцям пропонувалися ситуації, з яких потрібно було знайти правильний вихід, та чітко побудувати свої дії.

Кожного тижня у всіх садових групах у ІІ половину дня проводяться заняття з безпеки життєдіяльності, де діти отримують та закріплюють знання з особистої безпеки , пожежної безпеки , безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму.

Знання правил безпечної поведінки збереже життя та здоров»я , тому завдання дошкільного навчального закладу забезпечити дитину такими знаннями. На сторінках сайту дошкільного закладу висвітлюються різні теми та новини про життя в ДНЗ. Багато сторінок створені саме по безпеці малюків, де розповідається про різні види безпеки, розроблені буклети, періодично виходить газета « Калинонька», де батьки можуть познайомитися з нашою роботою, досягненнями та проблемами. Тільки разом, власним прикладом, ми зможемо навчити дітей безпечної поведінки.

Завідувач ДНЗ: Н.Г.Синявська

Кiлькiсть переглядiв: 69

Коментарi