• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Заходи до Дня захисника України в Ржищівській ЗОШ I-II ступенів

Заходи до Дня захисника України в Ржищівській ЗОШ I-II ступенів

2018-10-17

/Files/images/P81016-122006-01.jpeg

День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день Святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

З нагоди відзначення цієї дати в Ржищівській ЗОШ I-IIступенів було проведено низку патріотичних заходів.

10 жовтня в Ржищівській міській бібліотеці для учнів 6 класу був проведений історичний урок «Козацькими дорогами». Школярі з задоволенням слухали розповідь про історію створення українського козацтва, Запорізької Січі, славних гетьманів України, познайомились з цікавими книгами, які є у відділі читального залу бібліотеки. Юні козачата мали змогу продемонструвати свої знання з історії життя козаків, їх звичаїв, культури, побуту та військових походів.

16 жовтня відбулись козацькі змагання «Ми - нащадки запорожців!» між учнями середньої та старшої школи, які підготувала вчитель фізичної культури Близнюк Н.А. Збірні команди учнів 5-9 класів «Козаки» та «Отамани» мали змогу продемонструвати свою силу, спритність, витривалість та наполегливість у різних цікавих конкурсах та естафетах: «Козацька дружба», «Врятуй товариша», «Сильні та спритні» тощо. З перших хвилин змагань стало ясно - піддаватися ніхто не буде, шлях до перемоги буде напруженим. Попри всі труднощі учні гідно впорались із завданнями. Щиро вітаємо переможців, наших сильних та мужніх козаків:

I місце - команда «Отамани».

II місце – команда «Козаки».

Всі учасники та вболівальники отримали гарний настрій, позитивні емоції та багато приємних вражень.

Також 16 жовтня учні 9 класу (Коверза О., Миненко В., Попченко Т., Опалько В., Шатайло В) на чолі з класним керівником Крупник Л.В. підготували та провели тематичну лінійку «Історія українського козацтва». Школярі згадали буремні сторінки української історії, зачитували факти, патріотичні вірші, бажали всім присутнім міцного здоров’я, щастя та довгоочікуваного миру в Україні.

Окрім цього, в бібліотеці була організована виставка художньої літератури «Козаки - наша слава навіки», а в класах проведені тематичні свята-вітання, уроки мужності «Хай із козачка виросте козак», «Тої слави козацької повік не забудемо» та виховні години «За Україну, за долю, за честь і волю», «Козацькій славі жити у віках».

Проведені заходи сприяли вихованню справжніх патріотів України, готових самовіддано розбудовувати її як суверенну, демократичну, правову і соціальну державу, розвитку громадянського миру і злагоди в суспільстві.

Педагог-організатор Жиленко О.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi