Зимові канікули в ЗОШ І-ІІІ ст.

2018-01-16

/Files/images/Слайд2+.JPG

У період з 01 по 15 січня 2018 р. у Ржищівській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Олега Кошового школі проходили зимові канікули. В цей період перед працівниками школи стояли такі завдання:

- Організувати дозвілля учнів у період зимових канікул.

- Зміцнити здоров'я і фізичні сили дітей.

- Розширити кругозір молодших школярів під час запланованих екскурсій.
У рамках реалізації поставлених цілей був розроблений план роботи на зимові канікули. Виховна робота була спрямована на максимальну зайнятість дітей у шкільних заходах, які планувалися з урахуванням віку учнів.
За час канікул у школі були використані різні форми роботи:

-екскурсії;

-конкурси;

-майстер-класи.

Перед відходом на канікули з усіма учнями школи були проведені бесіди про дотримання під час зимових канікул правил техніки безпеки і безпечної поведінки вдома і в громадських місцях.

Сучасних дітей не здивуєш ні іграшками, ні солодощами. Вони всього мають доволі. Але все ж здивувати і зацікавити є чим. Учні 6-х класів школи стали учасниками майстер-класу із прикрашання медово-імбирних пряників.

Майстриня Галина Кузьмин вчила школярів малювати мастикою на пряниках різні новорічні узори. Було цікаво спостерігати, як діти крадькома смакують краплинками мастики. Всі залишились задоволені і поважно несли додому смачний шедевр, створений власними руками.

9 січня для 7-го класу було проведено профілактичну бесіду на тему: «Інтернет залежність – проблема сучасного світу». Під час бесіди учні ознайомилися із історією виникнення і первинним призначенням комп’ютера, про його позитивні і негативні якості. Особливу увагу звернули на те, як цікаві і захоплюючі комп’ютерні ігри приводять до глибокої залежності, депресій, психозу.

По закінченню заняття було підведено спільний висновок, якщо ми віддаємо багато часу комп’ютеру, Інтернету, телевізору, то можна сказати, що ми є залежними людьми, які дозволяють керувати собою.

Учні 3 класів знайомилися з народними звичаями, дізналися про стародавній обряд зустрічі Нового року, про християнські свята Коляди, Святвечір, Різдво, Меланки, а також ознайомилися з піснями зимового циклу колядками та щедрівками під час вікторини «Зимова мозаїка». Найбільше вражень залишилось від походу до кінотеатру. Учні переглянули захоплюючий мультфільм «Фердинант», а також насолодитися чудовою затишною атмосферою.

Учні 2-Б класу готувалися до зустрічі Різдвяних свят вивчаючи колядки та щедрівки.

Для учнів 1класів вчителі влаштували веселі розваги «Новорічна фортеця». Під час заходу діти гралися, відгадували загадки, читали казки та спілкувалися між собою.

Старшокласники мали змогу стати учасниками історичного КВК та переглянути та обговорити документальний фільм «Кіборги».

Педагогом організатором було проведено засідання учнівського самоврядування на якому було обговорено та складено план роботи на ІІ семестр. Протягом канікул учні розучували колядки та щедрівки готувалися до міського свята.

Вчителі-предметники працювали з обдарованими учнями та школярами, які потребують корекції знань. Класні керівникив відвідували сім’ї учнів з девіантною поведінкою вдома.

Педагог організатор

Іщик В.М.

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi