Тиждень психології в ДНЗ «Калинка»

2017-04-22

/Files/images/5555555.jpg

У нашому дошкільному навчальному закладі «Калинка» триває Тиждень психології. Це не просто низка заходів, що покликані покращити психологічні знання батьків та педагогів. Це цікава форма взаємодії, яка допомогає сформувати загальний оптимістичний настрій, активізувати знання дітей про світ людських емоцій, почуттів, фантазій, зблизити батьків та дітей, створити атмосферу доброзичливості, розуміння, творчості.
Кожен день Тижня психології має свою назву та девіз.
Перший день у нас відзначився як день веселкового настрою. Вихованці старшої групиіз задоволенням малювали малюнки на тему: «Мій улюблений дитячий садок». В усіх вікових групах проводилися дидактичні ігри «Веселка настрою», «Відгадай емоцію». В цей день була проведена психологічна акція «Веселка настрою», де усі бажаючі мали змогу ознайомитися з впливом певного кольору на настрій та характер, а також обрати колір свого настрою.
Другий день – це день доброти. Батьки наших вихованців мали можливість заповнити анкету : «Чи відчуваєте ви допомогу психолога у вихованні своєї дитини?». В старшій та середніх групах проводилися бесіди: «Що таке доброта?», «Чи може бути доброю Баба Яга?». Цього дня розпочалася акція «Дерево побажань». Всі, хто брав участь у акції написали лише приємні, доброзичливі та щирі слова в адресу працівників дошкільного закладу, слова підтримки та приємні пропозиції.

Третій день - «День дружби і посмішки». Діти та дорослі бажали один одному тільки добра, говорили якомога більше компліментів та щирих слів. А що ж могли побажати діти своїм мамам і татам? Ми дізналися це після проведеного опитування в групах: «Я бажаю своїм батькам...». Діти із задоволенням переглянули мультфільми: «Мій друг зонтик», «Найбільший друг».
Четвертий день мав назву - «День щастя». З вихованцями старшої групи була проведена бесіда на тему: «Що таке щастя?». Діти відповідали на запитання, розповідали про своє життя, та розмірковували над тим, що ж вони вважають «щастям». В цей день проводилася акція «Скринька мрії». Батьки та працівники садочка. мали можливість написати про те яким вони мріють бачити свій садочок у майбутньому.
Проведення тижня психології сприяє згуртуванню дитячого колективу, створенню позитивного настрою як у дітей, так і у дорослих, формуванню почуття гумору, подоланню негативних емоцій. Це своєрідний стимулом для особистісного і професійного зростання педагогів, реалізації нових ініціатив, активізації батьків, налаштуванню їх на співпрацю.

Вихователь – методист Стратійчук М.О.

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi